Podcast en audio

Podcasts, voice overs, geluidsreportages... ook daarvoor kun je bij ons terecht. Ons motto is: bij een goede audioproductie mis je het beeld niet. Audio-interviews en podcasts nemen we bij voorkeur dan ook op op locatie, wanneer dit functioneel is. Dus liever niet in een stil kantoortje met de deur dicht, maar daar waar de actie is. Is er veel achtergrondgeluid aanwezig? Prima, laat het maar horen! Galmt het een beetje? Leuk! Want dan gaat het pas echt leven.

Blijdorp Op Groen

In opdracht van Diergaarde Blijdorp maakten wij de podcastserie 'Blijdorp Op Groen', over de rol van de dierentuin als botanische tuin. In 27 afleveringen liep Rogier met botanist Louwerens Jan door de tuin. Luisterend naar fascinerende verhalen over bomen, planten, insecten en de samenhang ervan. Luister hieronder een fragment

Open Monumentendag Delft

Open Monumentendag in Delft kon in 2020 niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Om de bezoekers toch iets te kunnen bieden, maakten wij voor de stichting Open Monumentendag Delft een audiotour. Hoewel we ook wel de term 'wandelpodcast' gebruiken, omdat we hebben gekozen voor een combinatie van voice overs en stukjes interview met deskundigen. De authentieke geluiden die we opnamen op de locaties maken het verhaal compleet. De audiotour was zo'n succes dat we hem in 2022 hebben uitgebreid met nieuwe afleveringen.

Stem

Het was een jonge medewerker van de afdeling Educatie van Diergaarde Blijdorp die in 2022 tegen Rogier zei: weet je wel dat ik ben opgegroeid met jouw stem?' Sinds 2001 spreekt hij namelijk vrijwel alle voice overs in voor de dierentuin. Het is nooit zo gepland, maar wij leveren al een generatie lang 'de stem van Blijdorp'. In de loop der jaren verzorgde Rogier ook voice overs voor Rijksmuseum Boerhaave, Museum Prinsenhof en de stadsmusea van Brielle, Gorcum en Dordrecht. En uiteraard voor onze eigen videoproducties. Wil je trouwens liever een andere stem; een damesstem bijvoorbeeld of gewoon een andere klankkleur? Geen probleem, dat regelen wij.