Over ons

Ik ben Tineke van de Giessen, 2 dochters  en getrouwd met Rogier. We wonen in Den Hoorn, een dorpje tegen Delft aan. Ik hou van de natuur, van dieren (met een grote passie voor paarden) en van mensen, ben nieuwsgierig en ben graag bezig. Mijn omgeving observeren door een lens en van de opnames vervolgens een mooi verhaal maken, vind ik heel erg leuk om te doen.

Tijdens mijn HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming in Nijmegen, volgde ik Audiovisuele Vorming als creatief hoofdvak. Na een aantal jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt  deed ik in 2005 een opleiding bij Open Studio in Amsterdam waarin ik mij toelegde op het maken van Camjo-reportages. 

In 2006 heb ik, tijdens de zwangerschap van onze oudste dochter, TIVI Producties opgericht (TIVI staat voor TIneke VIdeo). Na een wat aarzelend begin (door zwangerschap en baby) ging het vanaf 2007 bergopwaarts met TIVI Producties. Het is officieel mijn bedrijf, maar Rogier neemt ook veel klussen voor zijn rekening en de meer complexe klussen doen we samen. Dat we allebei onze eigen specialisaties hebben, komt onze video's elke keer weer ten goede.

Mensen vragen wel eens aan mij wat ik het leukste vind aan mijn werk. Eigenlijk kan ik daar volmondig: alles! op antwoorden. Het creatief bezig zijn, het contact met mensen, de kans om bij heel veel organisaties een kijkje achter de schermen te mogen nemen, de vrijheid. Maar ook het me elke keer weer in een nieuw onderwerp of persoon te mogen verdiepen, maakt me heel blij. Neem gerust contact met me op om een productie-idee met me te bespreken. Ook als je niet precies weet wat je wilt; samen maken we er iets moois van!

Hierboven ben ik al een beetje voorgesteld: ik ben Rogier van der Zanden. Naast mijn werk bij Omroep West werk ik ongeveer een dag in de week mee aan TIVI Producties.

Dat houdt in dat ik soms bij opnames mee kom als interviewer, mede-regisseur of manusje-van-alles. Daarnaast ben ik vaak op de achtergrond aanwezig bij het maken van scenario's en montages of gewoon om even te sparren over de inhoud: wat is de beste insteek of aanpak? Vaak krijg je ook mijn stem er gratis bij, want ik word regelmatig ingezet als voice-over.

Ook ben ik binnen TIVI Producties de specialist op het gebied van alles dat met audio te maken heeft. Denk aan podcasts en geluidsreportages.

Misschien is het leuk om te vertellen waar ik die ervaring heb opgedaan. Ik ben op mijn achttiende in dit vak begonnen als stagiair bij een lokale omroep, tijdens mijn HBO-studie Educatie & Media. Daar raakte ik besmet met 'het radiovirus'. Drie jaar later (in 1997) belandde ik via een tweede stage op de afdeling Educatie van Diergaarde Blijdorp, waar ik de opdracht kreeg een educatieve videoproductie te ontwikkelen voor schooleducatie.

Die twee stages zijn misschien wel symbolisch voor hoe mijn carrière daarna is verlopen. Ik kwam vrij snel in vaste dienst bij Omroep West, waar ik nog steeds met veel plezier werk als radiopresentator en videojournalist voor televisie en online. Daarnaast werk ik met Tineke aan opdrachten voor TIVI Producties. Alles wat ik als achttienjarige student ooit wilde doen komt samen in mijn dagelijks werk: radio, video- en audioproducties, schrijven, educatie enne.. oh ja: de dierentuin. Want dat is dat andere virus waarmee ik besmet raakte. Tineke en ik hebben elkaar er zelfs leren kennen in 1999.